sportisverige.blogg.se

Bluffa i poker

Publicerad 2017-05-12 11:09:00 i Allmänt,

Inget behov att bluffa med dessa kort
 Inget behov att bluffa med dessa kort. Foto från Pixabay.

 

Det roligaste med poker är att vinna. Det näst roligaste är att bluffa. Det värsta med poker är när någon ser igenom din bluff. Eftersom att det redan finns ungefär fem miljoner artiklar om att spela poker, kommer vi i detta inlägg prata om att bluffa i poker, och hur man gör det rätt. Kom dock ihåg att det inte är enkelt att bluffa, och för att det handlar om psykologi är det ibland omöjligt att veta hur motståndaren kommer att reagera. Det finns dock ett par grundprinciper man kan följa, för att få sina bluffar att gå igenom.

Representera en hand

När man bluffar i poker handlar det lite om att bluffa, utan mera om att övertyga. Du försöker övertyga din motståndare att du faktiskt träffade på det sista kortet och fick den bästa möjliga handen, eller att du har ett ess. Om du bluffar bara för att bluffa, kan det visserligen fungera ibland, men det lönar sig att alltid ha en viss logik bakom det.

Bluffa bara när motståndaren är svag 

Det viktiga i poker är att förstå hur motståndarna tänker
 Det viktiga i poker är att förstå hur motståndarna tänker. Foto från Pixabay.

 

Om motståndaren har satsat både före floppen och efter floppen, finns det en liten chans att hen kommer att slänga bort sina kort. I detta skede lönar det sig inte att bluffa, eftersom att risken är hög att hen kommer att syna eller höja. Om du däremot anar att motståndaren är svag, t.ex. att hen försökt på en stege, men inte lyckats, då kan du bluffa.

Bluffa inte för mycket eller för lite

Få nya spelare förstår att mängden du bluffar med har stor skillnad. Om du hela tiden går all-in, kan du ofta lyckas bluffa bort motståndaren, men det räcker att du får det fel en gång för att falla ut ur spelet. Sätter du däremot in för lite, kommer ingen att slänga bort korten eftersom att det inte är värt det. Om det finns 200 kronor i potten och du höjer med 20, kommer alla smarta spelare att syna eller höja.

 Detta var en snabb genomgång i hur man bluffar i poker. Det bästa sättet att lära sig är dock att spela mycket, och analysera händerna efteråt. På det viset förbättras ditt spel i raketfart.

 

Se även mina artiklar: 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika Björkander

Mitt namn är Anna. Jag är 25 år ung. Bosatt i Lund. Bland mina intressen är exempelvis sport, friluftsliv, dans, träning och fotografering. Jag arbetar som press-sekreterare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela