sportisverige.blogg.se

Gör schackspel dig smartare?

Publicerad 2017-10-23 15:33:23 i Allmänt,

Blir man smartare av att spela schack? Schack är ett spel, där det krävs koncentration, tankeförmåga, se konsekvenser av ett drag innan det görs och man måste ha en strategi. Själva ordet schack kommer från det persiska ordet shah, som betyder kung och spelet i sig är även ansett att vara kungen av strategispel. Det krävs som sagt skicklighet att spela och vinna. Därmed måste man öva sig i spelet, om och om igen. Det gäller att ha en taktik, så väl som strategi. Du måste ha en kombinationskunskap samt kunna planera långsiktigt. Det sägs att psykologi är en stor del av spelprocessen.
Kombinera olika saker för att bli smart

svart schack på brädet

Schack tillsammans med andra aktiviteter kan göra dig smartare

Om du spelar mycket schack, så kommer du att lättare kunna tänka strategiskt, du kommer att kunna lära dig att bli en taktiker. Dock krävs det mer än bara att spela schack för att bli smart. Även om ditt intellekt expanderar med schackspel, så är det även bra att spela Alfapet, läsa korsord, samt umgås med smarta personer. Det sägs även att man ska träna kroppen, för att få en smartare hjärna, så ge dig ut och motionera.
Gå med i en schackklubb

mannen spelar schack
 
 Spela mot andra för att bli smartare

Det bästa är att spela mot andra, för att bli bättre i spelet och för att bli smartare. Även om det finns schack att spela på nätet, så är det interaktionen med andra människor som gör att du lär dig nya saker i spelet och på så vis blir smartare för varje parti du spelar. Gå med i en schackklubb och lär dig spelet från grunden. Utmana sedan även de som kan lite mer än dig, för att lära dig strategi som de gör.
Meta: Schack kan göra dig smartare
Metad: Spela schack samt gör andra aktiviteter för att bli smartare, mer strategisk och en bra spelare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika Björkander

Mitt namn är Anna. Jag är 25 år ung. Bosatt i Lund. Bland mina intressen är exempelvis sport, friluftsliv, dans, träning och fotografering. Jag arbetar som press-sekreterare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela