sportisverige.blogg.se

Fotbollsspelare som spelar på poker

Publicerad 2017-09-07 14:40:44 i Allmänt,

Poker är ett bordsspel som lockat många spelare genom åren, både den vanliga personen hemma vid datorn, till kändisar som skådisar och idrottsutövare som testat lyckan vid de stora borden på tävlingar så som World Series of Poker. Just fotbollsspelare är en av de idrottsgrenar vars spelare ofta även gärna spelar poker.

Poker är populärt hos fotbollsspelare

 Poker lockar många olika sorters spelare. Bild från Pixabay.

En person som tidigare hade en mycket bra karriär inom fotboll och som sedan gick över till att spela poker professionellt är Teddy Sheringham. Han påbörjade sin fotbollskarriär i Millwall, gick vidare till Nottingham Forest division 1 samt blev sedan en av spelarna i Totenhamn Hotspur. Han blev vidare köpt av Manchester United och var med om att vinna tre Premier Leaguetitlar, en FA Cup-titel samt en UEFA Champions Leaguetitel. Han har även valts till årets spelare. Sin pokerkarriär började han redan innan han lämnade fotbollen, nämligen 2008. Efter fotbollskarriärens slut, så började han spela poker på heltid och vann en hel del! Några av hans meriter inom poker omfattar att komma med på finalbordet 5000 euro No Limit Hold em i Portugal och kom på femte plats. Han har även kommit på 14:e plats i European World Series of Poker 2009.

Ronaldo, som är en av världens bästa fotbollsspelare har även han spelat poker. Bland annat har han samarbetat med Pokerstars, som var huvudsponsor i European Poker Tour, där Ronaldo deltog 2013. Han medverkade i en slags specialturnering, men det gick inte jättebra för honom. Han har även spelat poker på flera andra pokerturneringar.

 

Svenska fotbollsspelare som spelar poker

Även svenska fotbollsproffs gillar poker. Bild från Pixabay.

 Även flera svenska fotbollsstjärnor har ett intresse för poker. En av dem är Tobias Grahn som spelat i både Malmö FF och Mjällby. Han säger själv att han brukar spelare ett par turneringar per år. Bland annat har han deltagit i Unibet Open.

Ett annat fotbollsproffs, med många strängar på lyran är Hans Eskilsson. Han spelade fotboll under 80–90-talet och var bland annat med i Allsvenskan med lagen AIK så väl som Hammarby. Efter fotbollen har han gjort en mängd olika saker varav en av dessa är att spela poker. Bland annat har han varit med i några av World Series of Pokers events, men inte haft så stora framgångar där. Dock har han vunnit en del pengar, genom lite lägre placeringar.

Metatitel: Fotbollsspelare som spelar poker blir allt vanligare

Metad: Det är många fotbollsspelare som spelar poker, både under och efter sin fotbollskarriär. Både svenska och internationella stjärnor deltar i pokerevents.

 
Se även mina artiklar:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika Björkander

Mitt namn är Anna. Jag är 25 år ung. Bosatt i Lund. Bland mina intressen är exempelvis sport, friluftsliv, dans, träning och fotografering. Jag arbetar som press-sekreterare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela